sodo nameliai gyventi ziema

Gyvenamieji sodo nameliai puikiai tinka gyventi ištisus metus, apšiltinus pagrindines jo dalis – grindis, sienas ir stogą, kokybiškomis izoliacinėmis medžiagomis.

Tam, kad sodo namelis būtų tinkamas gyventi žiemą, svarbu pasirūpinti: gera šilumos izoliacija kuri sumažins šilumos nuostolius, patikima šildymo sistema optimaliai temperatūrai namuose palaikyti ir tinkamu vėdinimu siekiant išvengti drėgmės ir pelėsio.

Mūsų siūlomi moduliniai namai yra paruošti su pilna apdaila, todėl tinka gyvenimui visus metus.

Jei ieškote kas galėtų parengti ir įgyvendinti sodo namelio projektą atsižvelgus į jūsų pageidavimus, susisiekite su mumis ir jau po kelių mėnesių galėsite džiaugtis komfortišku sodo nameliu su visais patogumais.

Oskarostatyba.lt siūlo modulinius sodo namelius pasižyminčius:

Kaip apšiltinamas sodo namelis, kad jame būtų galima gyventi ir šaltuoju sezonu?

Tam, kad sodo namelyje būtų patogu gyventi net ir žiemą, svarbu būsimą statinį tinkamai apšiltinti ir pasirinkti kokybiškas konstrukcines medžiagas.

Įprastai rekomenduojama rinktis ne mažesnį kaip 20 centimetrų storio sienų, stogo ir grindų skydą, kuris užtikrins pakankamą šilumos izoliaciją.

Ne ką mažiau svarbu bus ir teisingai pasirinktas šildymo šaltinis. Dažniausiai naudojamas kombinuotas šildymas: šilumos siurblio oras-oras sistema kartu su infraraudonųjų spindulių kilimėliais, pasižyminti efektyvumu ir ekonomiškumu.

Jei poreikiai nėra dideli, galima rinktis ir paprastesnius šildymo sprendimus pavyzdžiui elektrinius šildytuvus ar radiatorius, tačiau jie negalės pasiūlyti tokio pat efektyvumo kaip kombinuota sistema.

Kokios yra pagrindinės medžiagos naudojamos izoliacijai?

Mineralinė vata

Mineralinė vata yra populiari izoliacinė medžiaga, vertiname dėl puikių šilumos izoliacijos savybių ir atsparumo ugniai. Ji taip pat gerai sugeria garsą, todėl yra ideali naudoti sodo nameliuose, siekiant užtikrinti tinkamą gyventojų komfortą.

Polistirenas

Polistirenas, įskaitant EPS (išplėstinį polistireną) ir XPS (ekstruzinį polistireną), yra lengvo svorio, itin efektyvi izoliacinė medžiaga. Ji pasižymi dideliu atsparumu drėgmei, todėl yra puikus pasirinkimas išorės izoliacijai.

Purškiamos putos

Purškiamos putos suteikia puikią izoliaciją, nes gali užpildyti net mažiausius tarpus ir ertmes. Ši medžiaga užtikrina vientisą izoliacijos sluoksnį, kuris padeda išvengti šilumos nuostolių ir šalto oro prasiskverbimo.

Kokia šildymo sistema yra efektyviausia sodo namelyje?

Šildymo sistemos pasirinkimas ir jos efektyvumas labai priklauso nuo pasirinktų izoliacijos sprendimų ir jų kokybės. Net pati geriausia šildymo sistema nepasieks norimų rezultatų, jei namelis nebus tinkamai apšiltintas.

Dėl to, prieš priimant galutinį sprendimą, svarbu pasitarti su specialistais, kurie padės įvertinti kokia izoliacija namelyje yra reikalinga ir pasiūlys optimalų šildymo sprendimą, atitinkantį poreikius ir klimato sąlygas.

Keletas populiarių šildymo sprendimų sodo nameliui yra:

Šildymo sistema

Ypatybės

Šilumos siurbliai oras-oras

Efektyvūs energijos vartojimo atžvilgiu, greitai sušildo patalpas. Gali veikti ir kaip oro kondicionierius šiltuoju sezonu. Trūkumas – didesnės pradinės investicijos ir mažesnis efektyvumas labai šaltomis dienomis.

Elektriniai šildytuvai

Lengvai montuojami ir nebrangūs, ganėtinai greitas patalpos šušildymas. Tačiau jų eksploatacijos išlaidos gali būti didesnės jei sodo namelis neturi geros izoliacijos, todėl jie labiau tinka kaip papildomas šildymo šaltinis.

Elektriniai radiatoriai

Paprastas montavimas ir mobilumas. Gali būti naudojami kaip pagrindinis arba papildomas šildymo šaltinis. Mažiau efektyvūs didesnėse patalpose, gali būti gana aukštos eksploatacijos išlaidos.

Židiniai/Krosnelės

Tradiciška, jauki namų atmosfera. Nepriklausomi nuo elektros tinklo, todėl yra tinkami kaip pagrindinis šildymo šaltinis. Trūkumai – reikia nuolatinės priežiūros ir kuro, gali netolygiai šildyti patalpas.

Kaip išvengti drėgmės ir pelėsio sodo namelyje žiemos metu?

Norint išvengti drėgmės ir pelėsio problemų, labai svarbu užtikrinti tinkamą vėdinimą ir temperatūros kontrolę patalpose.

Efektyviausios priemonės kovoti su šia problema bus kokybiška mechaninio vėdinimo sistema (rekuperatorius) arba reguliarus patalpų vėdinimas natūraliai, kad oras galėtų laisvai cirkuliuoti, o drėgmė – nesikauptų.

Taip pat verta pasirūpinti, kad namelio sienos, grindys ir stogas būtų tinkamai apšiltinti, kad būtų išvengta temperatūros svyravimų, galinčių sukelti kondensaciją. Svarbu reguliariai stebėti drėgmės lygį namelyje ir, jei reikia, papildomai naudoti drėgmės surinkėjus.